Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart. Het kloppend hart, waar stad en land elkaar ontmoeten. Waar koeien grazen en kazen worden gemaakt. De gemeente heeft met haar dorpskernen een uniek en open landschap dat samengaat met een eigentijds en historisch stadshart.

Over Ons

Samen verbinden en vertellen

Woerden Marketing is de citymarketing organisatie voor Woerden. 

Een van de belangrijkste taken is het proactief ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën die  het merk Woerden versterken bij huidige en potentiële bewoners, bezoekers, en bedrijven.

Woerden Marketing is een professionele organisatie, die zich op publiek-privaat terrein beweegt. We produceren en adviseren voor gemeente en marktpartijen ten behoeve van de culturele en toeristische infrastructuur. In samenwerking met publieke en private partijen, willen we Woerden op een eenduidige en consistente manier op de kaart zetten. We verzorgen de collectieve marketing en promotie voor de gemeente met als doel: maximale economische spin-off voor Woerden in de breedste zin.

Dit doen we door:

1.
   Advisering en beleidskadering van marketing en promotie voor gemeente
Woerden, bedrijven en (culturele) organisaties.
2.
   Het ontwikkelen en produceren van producten en informatie t.b.v. bewoners, bezoekers en bedrijven.
3.
   De informatieve recreatie en toerisme portal BeleefWoerden 
4.
  Excellente gastvrijheid en informatievoorziening

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en projecten in Woerden? 

U kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief via deze link.

Projecten

Vakantiesalon Antwerpen 2019

Eind januari was Woerden voor het eerste jaar in samenwerking met de Regio Utrecht aanwezig op de Vakantiesalon in Antwerpen. Met een prachtige grote stand is er extra zichtbaarheid gecreerd onder de vakantiegangers- en fiets- en wandelliefhebbers in Belgie. 

Vakantiebeurs 2019

Woerden was weer vijf dagen lang aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht! De Vakantiebeurs trok dit jaar weer meer bezoekers per dag dan vorig jaar en hier heeft Woerden van geprofiteert! In samenwerking met de ambassadeurs van de VVV en de kaasmeesters hebben we potentiele bezoekers geenthousiasmeerd over een verblijf in Woerden en regio.

Recreatie en Toerisme bijeenkomst oktober 2018

Op maandagmiddag 15 oktober vond de Recreatie & Toerisme netwerkbijeenkomst plaats bij het Kasteel Woerden. Deze bijeenkomst is voor de 2e keer dit jaar georganiseerd door Woerden Marketing in samenwerking met de Gemeente Woerden en de Koersgroep Recreatie & Toerisme. 50 enthousiaste ondernemers waren aanwezig. Het thema van de middag was: Gastvrijheid. Met onder andere een Gastvrijheidsworkshop kregen ondernemers meer inzicht in de klantreis van bezoekers. 

Toerisme Top


Toerisme in Nederland groeit enorm. Nieuwe cijfers van het CBS tonen aan dat er niet alleen steeds meer toeristen komen, maar dat ze ook meer uitgeven. Op woensdag 10 oktober 2018 vond de eerste Toerisme Top van Nederland plaats. Tijdens de Top kwamen overheid, bedrijfsleven, toeristische organisaties en andere partijen bij elkaar om de doelstelling, samenwerken aan kansen voor Nederland als toeristische bestemming in 2030, de komende jaren uit te werken. Woerden Marketing is gesprekspartner.

Bezoekersmonitor Woerden


Toerisme in Woerden groeit! Het aantal recreatief-toeristische bezoekers in de gemeente Woerden is in 2017 met 9% gegroeid ten opzichte van het jaar 2016. Dit blijkt uit de bezoekersmonitor die jaarlijks wordt uitgevoerd door Woerden Marketing. De grootste stijging zit in de sector verblijfsaccommodaties.

Regionale VVV Samenwerking


In 2018 is Woerden Marketing als licentiehouder van de VVV Nederland gestart met een regionale samenwerking met andere VVV's in het Groene Hart. Op dit moment zijn de VVV's Boskoop, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Montfoort en Abcoude aangesloten bij Stichting Woerden Marketing als VVV in het Groene Hart van Holland. Gezamenlijk dragen we het metk het Groene HArt van Holland uit en versterken we elkaar middels kennisdeling, arrangementen ontwikkeling en informatie uitwisseling.

Lancering website Visitutrechtregion.com

In samenwerking met de regio-gemeenten is een marketingstrategie voor de Regio Utrecht ontwikkeld. In juni is de website www.visitutrechtregion.com gelanceerd. Op deze website komt alle recreatief-toeristische informatie uit de hele regio bij elkaar en wordt gepresenteerd voor de (inter)nationale bezoekers. 

Arrangementen Woerden


Bezoekers vinden het steeds gemakkelijk om combinatie arrangementen te beoken, zodat zij volledig ontzorgd worden voor een leuk dagje uit. In samenwerking met ondernemers zijn er diverse arrangementen samengesteld, welke te boeken zijn bij de VVV Woerden. Arrangementen die worden aangeboden zijn: Kaas en Kunst, Stappen en Happen, Kaas en Bier, Trappen en Happen en het ambachtelijke Groene Hart arrangement.

Traveltrade Woerden 


De Traveltrade Woerden is weer vernieuwd. In de Traveltrade staat alle informatie die van belang is voor vakorganisaties, touroperators en andere recreatieve groepen. Download de Traveltrade in onze Toolkit.

Persreis Cheesevalley


Tien journalisten uit Duitsland, Schotland, Italie, Engeland en Frankrijk brachten begin juni een bezoek aan de CheeseValley, de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden. Ze hebben de enige echte Graskaasdag in Woerden beleefd!

Vernieuwde Beleef Woerden folders


De folders van Beleef Woerden zijn in het voorjaar van 2018 weer vernieuwd, gedrukt en verspreid! In samenwerking met de ondernemers worden er vijf varianten uitgegeven: Historie & Bezienswaardigheden, Omgeving & Activiteiten, Eten drinken uitgaan, Overnachten en Winkelen. De folders worden in een oplage van 30.000 gedrukt en verspreid op high traffic locaties in Woerden, regio en het Groene Hart. 

Campagne Kastelen en Buitenplaatsen


Door Utrecht Region in samenwerking met de NBTC en de kastelen en buitenplaatsen in de provincie Utrecht is de campagne Kastelen en Buitenplaats gelanceerd. Ook Woerden Marketing doet hier in samenwerking met het Kasteel Woerden aan mee.

De kastelen en buitenplaatsen in de regio worden met elkaar verbonden middels routes. Op de website en in een speciaal ontwikkeld 'paspoort' worden de locaties en routes uitgelicht.

Nieuw logo Beleef Woerden


Het logo van Beleef Woerden is in een nieuw jasje gestoken. In samenwerking met Graphic Design is het logo vernieuwd. Er is een schrijfletter toegevoegd en een vaandel, zodat ook het historische beeld van Woerden terugkomt in het logo. 

Fiets- en wandelbeurzen


Woerden Marketing heeft in samenwerking met Utrecht Region deelgenomen aan twee fiets- en wandelbeurzen in februari en maart 2018: de fiets- en wandelbeurs in Utrecht en de fiets- en wandelbeurs in Gent.

Tijdens deze beurzen is de regio Utrecht goed onder de aandacht gebracht bij fiets- en wandelliefhebbers uit Nederland en Belgie. Tevens was de beurs in Utrecht het moment voor de lancering van het Routebureau Utrecht en de samenwerking met UtrechtRegion.

Vakantiebeurs 2018


In januari 2018 was Woerden uiteraard weer aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Zoals elk jaar was dit weer een drukbezochte beurs waar veel enthousiast publiek op af komt. Woerden is ook steeds meer in trek. De bezoekers vragen niet meer ''waar is Woerden'', maar ''ik ben zo verrast in Woerden'' of ''dit staat nog op mijn lijstje om te bezoeken''. 

Campagne Woerdense Winterweken


Woerden Marketing bundelt alle winterse activiteiten in de maanden november, december en januari tot de Woerdense Winterweken. Voor de bewoners en bezoekers is er van alles te beleven, van winterse evenementen, tot proeverijen en de schaatsbaan. De Woerdense Winterweken wordt gecommuniceerd via de winterfolders, online campagnes en buitenborden. 

Koeiemart op de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland


Diverse bewoners, betrokkenen, ondernemers en Woerden Marketing hebben zich ingezet op de Woerdense Koeiemart op de lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland te krijgen. Vanaf juli 2017 staat de traditie Koeiemart geplaatst op deze lijst. Een bijzondere plaats wat voornamelijk leidt tot trots onder de bewoners en betrokkenen. Op de Koeiemart in oktober is de aanmelding officieel ondertekend door de Burgemeester en de aanvragers. 

Gebundelde krachten in regio Utrecht

Marketeers in de regio Utrecht hebben de krachten gebundeld en ingezet op het aantrekken van (internationaal) toerisme.

Door dit samenwerkingsproject ontstaan er meer kansen waarbij er regionaal aan elkaar gedacht wordt, maar waarbij men bij elkaar aanhaakt en gebruik maakt  van elkaars netwerken en kennis. Kleinere gemeenten profiteren hierdoor van de grotere gemeenten en omgekeerd. Dit maakt het regio aanbod beduidend sterker, waarbij ook het aanbod van de kleinere gemeenten op een breder niveau aangeboden wordt. Het spreidingsgebied vanuit Utrecht is hiermee groter, breder en meer divers.

 


Cheese Valley (en de persreis)

De Cheese Valley valt binnen één van de metrolijnen van de NBTC: de Dutch Food and Cuisine lijn en is opgezet op kaas bekender te maken bij de internationale toerist. De gemeenten Woerden, Bodegraven, Krimpenerwaard en Gouda hebben de krachten gebundeld om gezamenlijk kaas op de kaart te zetten bij de internationale markt. De eerste stap is gezet met de organisatie van de persreis, waar journalisten uit Europa een bezoek hebben gebracht aan de Cheese Valley.

Collectief Ontmoet Woerden

Op 1 juni 2017 is het Collectief Ontmoet Woerden opgericht. Het collectief is een samenwerkingsverband tussen 15 unieke locaties in Woerden.

Ontmoet Woerden is geboren uit de behoefte om gezamenlijk Woerden nog beter bekend te maken onder de zakelijke doelgroep. Bezoekers met een zakelijk motief kunnen dankzij de centrale ligging, uitstekende bereikbaarheid, veelal gratis parkeergelegenheid en de diversiteit in het aanbod zeer goed terecht in Woerden.

De locaties hebben de krachten gebundeld en in samenwerking met Woerden Marketing gaan we voor een sterker merk van Woerden op de zakelijke markt.

Kaaspakhuis

Vernieuwde VVV in het Kaaspakhuis

Sinds 20 mei 2017 is VVV Woerden gevestigd in het Kaaspakhuis. Het jaren '30 pand aan de Emmakade is volledig gerenoveerd. 

Het nieuwe Kaaspakhuis biedt de ultieme kans om de kaasbeleving in Woerden compleet te maken, zowel voor individuele- als voor groepsbezoeken. Het biedt een uniek kijkje in de wereld van het moderne kaasmaken. U kunt hier terecht voor rondleidingen, workshops kaasmaken en kaasproeverijen. 

Woerden Marketing verzorgt samen met het team en de vrijwilligers de exploitatie van de VVV en (de toeristische functie van het) Kaaspakhuis.

Woerden genomineerd!

Woerden is genomineerd voor de Nationale Citymarketingtrofee 2017! Samen met Lelystad strijden we voor de titel ''Beste citymarketinggemeente van Nederland''.

Op het Citymarketingcongres 2017 wordt de winnaar uitgeroepen. Wij zijn als Woerden Marketing erg trots op deze mooie nominatie!

Recreatie & Toerisme bijeenkomst

In maart 2017 vond de jaarlijkse bijeenkomst Recreatie & Toerisme plaats in Kameryck.Een informatieve middag met zo'n 50 enthousiaste ondernemers uit Woerden. De bijeenkomst is georganiseerd door Woerden Marketing in samenwerking met de gemeente Woerden en de Koersgroep. Een terugblik naar het toeristenseizoen 2016 en een vooruitblik naar het toeristenseizoen 2017 stond centraal.

LEVEN magazine

Woerden viert de Lente!

Weer een prachtige pagina in het magazine LEVEN over de leukste lente uitjes en activiteiten in Woerden. Het blad kent een oplage van 15.000 voor de regio Utrecht, waardoor we zichtbaar zijn in een groot gebied. 
Het LEVEN magazine ligt ook op diverse openbare locaties in Woerden. 

Recreatiekrant Regio Utrecht

Woerden wordt inmiddels ook vertegenwoordigd in de Recreatiekrant Regio Utrecht. Met diverse evenementen en activiteiten wordt Woerden op een aantal pagina's uitgelicht samen met andere gebieden in de Regio Utrecht. De krant heeft van 30.000 en verspreid wordt in de hele regio.

Citydressing Beleef Woerden

Heeft u ze al ontdekt? De prachtige doeken van Beleef Woerden op de bouwhekken op de fietsroute over het Defensieterrein. Een mooie manier van citydressing voor een gastvrij ontvangst van de bezoekers en bewoners. De citydressing zal zo lang de bouw wordt gerealiseerd blijven hangen. De citydressing is gerealiseerd in samenwerking met BlauwHoed.

Fiets- en wandelbeurs

Regio Utrecht was aanwezig met een prachtige stand op de Fiets- en wandelbeurs, waarbij we uiteraard ook Woerden hebben vertegenwoordigd. Begin februari in de Jaarbeurs Utrecht hebben we vele fiets- en wandelliefhebbers Geënthousiasmeerd over Woerden en regio Utrecht. De beurs werd zeer goed bezocht. 

Stadsplattegrond Woerden!

In samenwerking met diverse ondernemers uit de stad is er een Stadsplatte(g)rondje Woerden ontwikkeld!

De stadsplattegrond is verspreid bij horeca, winkeliers, recreatieve organisaties, hotels, B&B's en campings. De stadsplattegrond draagt bij aan de gastvrijheid en informatievoorziening van de stad. 

De beleving van Woerden in beeld!

Woerden Marketing lanceert een nieuwe promotiefilm van Woerden in samenwerking met filmmaker Onno Schmitz. Prachtige beelde van Woerden en haar kernen komen samen in één ludieke film.  

Filmmaker Onno Schmitz, o.a. maker van de Woerdense film ‘Plek’, heeft deze nieuwe promotiefilm voor Woerden met passie gemaakt. Afgelopen jaar heeft hij op vele momenten beelden geschoten met als resultaat de beleving van Woerden in een paar minuten film.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de film op Youtube via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=bbh3ArWR9SI

 

Vakantiebeurs 2017

In januari was Woerden weer aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dit was de tweede keer dat Woerden een stand had op de Vakantiebeurs, dit jaar naast Utrecht op het Holland Paviljoen.

In samenwerking met de vrijwilligers van het Toeristen Informatiepunt, de coordinator van het kaaspakhuis, de kaasmannen en natuurlijk medewerkers van Woerden Marketing hebben we Woerden gepromoot op de beurs. 

We kijken terug op een zeer succesvolle beurs met mooie resultaten. We willen ook graag onze partners bedanken voor de bijdrage die zij hebben geleverd.

Het éérste kaasje van Woerden Boerenmarktstad is een feit!

Een héérlijk boerenkaasje met uiteraard het logo van de Boerenmarktstad verpakt in een uniek houten doosje. met medewerking van Engelhard Nederland, de Kaasrijper en Woerden Marketing is dit product ontwikkeld.

Komend jaar zal dit product te koop zijn op diverse verkooppunten.

LEVEN! magazine wintereditie

Het derde LEVEN magazine met Woerden spread is weer uit. Een gloednieuwe, winterse editie met een prachtige spread over de winter in Woerden! Met sfeervolle winterse evenementen en natuurlijk weer vele leuke restaurants, ondernemers en hotspots uit Woerden die mooi naar voren komen in de spread. Het LEVEN magazine wordt weer verspreid op vele opbanere locaties in Woerden, Utrecht en regio.

Gastvrije ambassadeurs

Woerden is vier gastvrije ambassadeurs rijker!

Het Stadshotel, Best Western Cityhotel Woerden, Grand Café Plein7 en Buitenplaats de Blauwe Meije dragen allen bij aan de gastvrijheid en informatievoorzieing als infopoint in de stad. Ze bieden de bezoekers in Woerden een warm welkom met toeristische informatie.

De informatiepunten zijn te herkennen aan de sticker en/of vlag waarop duidelijk staat aangegeven dat zij toeristische informatie aanbieden. 

Campagne Woerdense Winterweken

Oktober 2016

Woerden Marketing verzorgd de campagne Woerdense Winterweken, om alle activiteiten en arrangementen die in Woerden tijdens de winterweken worden georganiseerd te promoten. Op deze manier kunnen alle ondernemers in Woerden 'meeliften' op deze campagne, om zichtbaar te zijn voor de potentiele bezoekers.

De Woerdense Wintercampagne wordt ingezet middels online - en offline kanalen, zoals; folders, nieuwsbrief, social media campagne, adwords campagne, magazine Leven!, buitenbordreclame en inzet op media- en pers.

Jiske Griffioen & Inge Huitzing in 't zonnetje!

September 2016

De Woerdenaren Jiske Griffioen en Inge Huitzing zijn op 23 september feestelijk in 't zonnetje gezet op het Kerkplein, omdat ze bijzonder hebben gepresteerd op de Paralympische Spelen in Rio. Jiske Griffioen heeft TWEE keer goud heeft behaald en Inge Huitzing heeft brons gehaald met haar team. Hiermee volgen ze Woerdenaar Esther Vergeer op. We zijn er erg trots om deze paralympische toppers hier te hebben mogen ontvangen! Vanuit Woerden Marketing verzorgen we de marketing- en promotie rondom deze feestelijke avond.

LEVEN Magazine

LEVEN! Magazine, 2de editie!

September 2016

In deze tweede editie van het Magazine LEVEN! wordt Woerden weer uitgebreid behandeld. Er is in 11 prachtige pagina's geschreven over de historie en cultuur van Woerden. Leuke evenementen in Woerden worden uitgelicht. Haal hem snel in huis en lees erover!

Lancering 1ste editie Woerden - magazine LEVEN!


Juni 2016


In juni is de eerste editie Woerden in het magazine LEVEN feestelijk gelanceerd in het Stadshotel. 8 pagina's vol over Woerden, hoofdstad van het Groene Hart. Een prachtig artikel in een uniek magazine, en er volgen er nog meer! De volgende uitgave wordt verwacht in september

Beleving op station Woerden


Juni 2016


Woerden Marketing heeft in samenwerking met NS Prorail en de gemeente Woerden ervoor gezrogd dat één zijde van de traverse in het station is bestickerd met prachtige beelden van Woerden. Dit draagt bij aan de gastvrijheid van de stad en een warm welkom naar de bezoekers.

Vakdag Woerden april


In april is er een vakdag georganiseerd voor diverse vakorganisaties en touroperators. In één ochtend hebben de vakorganisaties en touroperators in een vogelvlucht de binnenstad van Woerden, Kameryck en de Boerderij de Boerinn ontdekt. Het middagdeel werd georganiseerd in Oudewater. Het doel van deze vakdagen is om Woerden onder de aandacht te brengen bij potentiele touroperators en vakorganisaties. 

Nieuwe folderlijn Beleef Woerden


April 2016


In april 2016 is de folderlijn Beleef Woerden geheel vernieuwd en er is een nieuwe folder bijgekomen. Er zijn nu zes folders beschikbaar: Historie & bezienswaardigheden, Omgeving & activiteiten, Overnachten, Eten drinken en uitgaan, Winkelen en Boerenmarktstad. Tevens zijn de drie folders over historie, omgeving en overnachten in het Engels en Duits beschikbaar. De folders worden het gehele jaar door verspreid in Woerden, regio Woerden en het Groene Hart van Holland.

Stadsvlogger Woerden


April 2016


Vanaf april 2016 heeft Woerden Marketing een stadsvlogger ingezet, om Woerden in beeld te brengen en ook op de kaart te zetten bij de jongere potentiele bezoekers. Stadsvlogger Bobby (op dat moment stagiaire bij Woerden Marketing) ging elke week op pad om leuke plekjes in Woerden te ontdekken en vast te leggen. Hiermee was Woerden de 2de stad die een vlogger inzetten voor stadspromotie. 

Erleben Sie Woerden!


Maart 2016


Woerden Marketing is hard bezig om Woerden ook onder de aandacht te brengen bij de Duitse bezoekers. Met o.a. bezoek aan de vakbeurs ITB in Berlijn en het ontwikkelen van een Duitse Traveltrade worden Duitse touroperators aangetrokken om een bezoek te brengen aan Woerden. 

European Citybreaks Press event


Maart 2016


Woerden Marketing was aanwezig op het European Citybreaks Press event in maart in Amsterdam. Woerden is hier hard gepromoot en onder de aandacht gebracht bij geinteresseerde pers en bloggers. Naar aanleiding van dit evenement hebben diverse bloggers en journalisten een bezoek gebracht aan Woerden in de maanden april t/m augustus. 

Campagne Boerenmarktstad

De Kaasmarkt, de Koeiemart en de Streekmarkt, ze zijn onlosmakelijk verbonden met de historie van Woerden sinds 1410. In maart is in het kaaspakhuis op de Emmakade aan bewoners, betrokkenen en politiek het merk ‘Boerenmarktstad in het Groene Hart van Holland’ gepresenteerd. Hiermee zet Woerden in op een unieke USP (Unique Selling Point) om zich te kunnen onderscheiden van andere steden. Het merk ‘Boerenmarktstad’ biedt organisaties en ondernemers de mogelijkheid om de bezoekers uit het buitengebied uit te nodigen voor een bezoek aan Woerden, een startpunt om het Groene Hart te bezoeken. Dit alles met het doel de stad en het ommeland te verbinden en de lokale economie vitaal te houden. 


Vakantiebeurs in Utrecht

Janauri 2016


Woerden heeft met een eigen stand deelgenomen op de Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht. Veel enthousiaste bezoekers kwamen deze week langs op de stand van Woerden. De bezoekers kregen informatie over leuke plekjes in Woerden, de historie van Woerden, leerde meer over de Kaasstad en konden natuurlijk kaas proeven. Een zeer geslaagde beurs!

TIP winkel Groene Hart


Januari 2016


In januari is de TIP winkel Groene Hart geopend. Deze winkel is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Woerden Marketing, Stichting Groene Hart en het Toeristen Informatiepunt Woerden. Dankzij deze samenwerking kan het TIP Woerden blijven. De coordinatie van het Toeristen Informatiepunt ligt in handen van Woerden Marketing.

Touroperatordag


Oktober 2015

Op 28 oktober 2015 is de eerste Touroperatordag georganiseerd in Woerden, in samenwerking met Schoonhoven (Zilverstad Marketing). Nederlandse touroperators zijn uitgenodigd om kennis te maken met Woerden en Schoonhoven. Hiermee wordt Woerden als toeristische bestemming in Nederland aangeboden voor groepen. 

Diverse partijen uit Woerden hebben bijgedragen aan deze dag: het Kasteel Woerden, het Reypenaer Kaaspakhuis, Molen de Windhond, het Stadsmuseum Woerden en het Stadshotel van Rossum.

Travel Trade programma


September 2015

Er is een Travel Trade programma opgezet in het Nederlands en Engels voor de touroperatorsmarkt. De Travel Trade is onder andere verstrekt op de Touroperatordag in Woerden en de WTM beurs in Londen. Daarnaast is de Travel Trade verstuurd naar het relatiebestand van touroperators. Het Travel Trade programma bevat: de highlights in Woerden, evenementen en markten, informatie over overnachten en eten en drinken, optionele arrangementen, informatie over bereikbaarheid en een index over de capaciteit van hotels en restaurants. Het Travel Trade programma is opgezet voor touroperators, om meer toeristische groepen naar Woerden te trekken. De Travel Trade is te downloaden via de Tool Kit.

Giant Bike Project

Woerden Marketing heeft tezamen met de Stichting Woerdens Techniek Talent in de zomer van 2014 het initiatief genomen een maatschappelijk educatief project op te starten om in te spelen op de start van Le Tour de France in Utrecht komende zomer door een gigantische fiets te laten bouwen door scholieren. In samenwerking met De Werkunie, het Minkema College en Kalsbeek College heeft dit unieke project de finish gehaald. Op woensdag 3 juni 2015 is de ''Giant Bike'' op feestelijke wijze onthuld. 

De landelijke media heeft het project van de bouw van de ''Giant Bike'' opgepakt. Het proces is opgenomen door het programma SBS6 Hart van Nederland.

Folderlijn Woerden

In maart 2015 is de nieuwe folderlijn van Woerden gepresenteerd en uitgevoerd. Het betreft een folderlijn met 5 varianten: overnachten, winkelen, historie en bezienswaardigheden, omgeving en activiteiten en eten, drinken en uitgaan. Er zijn diverse folderdisplays ingezet bij high traffic locaties in de gemeente Woerden. Daarnaast worden de folders opgestuurd naar diverse TIP's/VVV's in de regio Woerden. De folders worden bij de locaties maandelijks bevoorraad. 

Promotiefilm Beleef Woerden

De promotiefilm woerden in 60 seconden is uitgevoerd en gepresenteerd in januari 2015 tijdens de gemeentelijke bijeenkomst. Hierna is de promotiefilm op diverse manieren ingezet bij presentaties over Woerden. 

Bekijk de promotiefilm Beleef Woerden in 60 seconden hier.

Doorontwikkeling Beleef Woerden

Woerden Marketing heeft een uitgebreide en volledige website op het gebied van recreatie en toerisme ontwikkeld, namelijk beleefwoerden.com. In 2014 heeft de website beleefwoerden.com meer dan 64.000 bezoekers getrokken. Vanaf de start in oktober 2012 kan geconcludeerd worden dat het gebruik van de site sterk groeiend is. 

De website krijgt per 5 januari 2015 een vernieuwde uitstraling en de database wordt gekoppeld aan die van de NDTRC. Dit was de reden om het product 'Beleef Woerden' door te ontwikkelen. De huisstijl heeft een moderne uitstraling gekregen welke vanaf 2015 op alle online en offline media wordt toegepast.

Merkpaspoort voor Woerden

In 2013 heeft Woerden Marketing in opdracht van de gemeente het merkpaspoort ontwikkeld. Het merkpaspoort is een document wat de identiteit van Woerden beschrijft door middel van drie kernwaarden: Groene Hart, Historisch Hart en Kloppend Hart. Samen ontsluiten deze kernwaarden de profilering van Woerden, hoofdstad van het Groene Hart. Als wij deze identiteit met elkaar uitdragen, maken wij van Woerden een sterk merk. Het merkpaspoort is te downloaden uit de Tool Kit. In 2015 wordt het merkpaspoort nogmaals digitaal verspreid door middel van een ingesproken presentatie.

Woerden, hoofdstad van het Groene Hart

Woerden Marketing heeft in 2013 het merkrecht verkregen voor de titel ‘Hoofdstad van het Groene Hart’. Er wordt actief geprofileerd met deze titel. Zo staat de titel in het logo van Beleef Woerden en daarmee op elke promotionele uiting. Op deze manier wordt er gewerkt aan de bekendheid van Woerden als hoofdstad van het Groene Hart. Hiermee wordt de verbinding gelegd met het Groene Hart van Holland. Ook de gemeente Woerden maakt sinds begin 2014 actief gebruik van deze slogan met bijbehorend beeldmerk. Door deze titel zal de samenleving zich bewust worden van de bijzondere positie van Woerden binnen het Groene Hart van Holland. 

Arrangementen aanbod

In samenwerking met het ACW en het Toeristen Informatiepunt (TIP) heeft Woerden Marketing diverse toeristische arrangementen ontwikkeld. Deze arrangementen worden online op www.beleefwoerden.com aangeboden en zijn te boeken via het Toeristen Informatiepunt.

Van de arrangementen zijn 6.000 flyers gedrukt, deze zijn verspreid naar VVV's en TIP's in het Groene Hart en de randsteden. Tevens zijn de flyers meegenomen in goodiebags op de Libelle Zomerweek 2014.

Aantrekken van touroperators

Woerden heeft als toeristische bestemming veel potentie vanwege de stadslandelijke en oer-Hollandse aspecten van de stad en omgeving. Dat is te zien aan de test-case met een groep van 479 Maleisiërs die in mei 2013 een bezoek aan Woerden hebben gebracht. Naar aanleiding van dit bezoek heeft Woerden Marketing arrangementen voor touroperators en incentive bureaus opgesteld. Deze arrangementen zijn zowel in het Nederlands- als Engelstalig verzonden naar diverse touroperators in binnen- en buitenland. Voor de komende jaren staan diverse dagen gepland waarop grote groepen een dag in Woerden verzorgd krijgen. Tevens participeert Woerden Marketing in het Travel Trade programma 2015 van Toerisme Utrecht.

UIT-agenda

Woerden Marketing ontwikkelt maandelijks een UIT-agenda. Op de voorkant van de UIT-agenda is de actuele Beleef Woerden evenementenkalender ontsloten. De achterkant wordt ingevuld door een Woerdens evenement. De UIT-agenda wordt verspreid in en rondom Woerden. Tevens is er regelmatig een 'Beleef Woerden!' promotieteam aanwezig tijdens evenementen. Met de hardcopy UIT-agenda wordt de online UIT-agenda op beleefwoerden.com promotioneel uitvergroot. Woerden Marketing streeft naar een maandelijkse oplage van 25.000 flyers in 2015. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met redactie@beleefwoerden.com

Samen zetten we Woerden op de kaart

Woerden Marketing behartigt de belangen van diverse partijen, adviseert op verschillende bijeenkomsten en speelt hierin een verbindende factor. Projecten die hierbij aansluiten zijn de vernieuwing van de Rijnstraat, het Limes Project, openstelling van de Petrustoren en de nationale Make-A-Wish Day. Tevens verzorgt Woerden Marketing diverse presentaties over het merkpaspoort.

Ook op regionaal gebied wordt er samengewerkt. Vanaf september 2013 hebben Alex Kok en Kitty Kusters een nieuw project naar zich toegetrokken. Mede dankzij ervaring en kennis op het gebied van marketing, verzorgen zij als projectleiders merk en marketing voor het Groene Hart van Holland. 

Ontwikkeling online beeldbank

Op de beeldbank van WoerdenMarketing.nl zijn diverse foto’s en teksten te downloaden die in alle communicatie over Woerden gebruikt kunnen worden. Dit zijn onder andere foto’s en teksten uit het merkpaspoort. Op deze manier zal er een eenduidig en consistent beeld ontstaan over Woerden, passend bij de beoogde uitstraling en identiteit van het merk Woerden. 

Op de beeldbank staat het logo van BeleefWoerden.com. Woerdense ondernemers kunnen dit logo op hun website en/of promotiemateriaal gebruiken, waardoor de bekendheid en vindbaarheid vergroot wordt van de toeristische en recreatieve mogelijkheden van Woerden. In 2014 is de beeldbank uitgebreid en aangevuld.

Citymarketing visie 2014-2018

Woerden Marketing heeft een marketing-communicatieplan geschreven met daarin de visie, missie en doelstellingen voor de periode 2014 - 2018. Op deze manier kunnen heldere keuzes worden gemaakt en verantwoord en is duidelijk wat prioriteit heeft om Woerden bekender te maken als de hoofdstad van het Groene Hart en zo meer bezoekers te trekken. Tevens is er een citymarketingplan voor 2015 opgesteld. Beide documenten zijn te downloaden vanaf de Tool-Kit.

0-meting toerisme

Er is een 0-meting verzorgd waarbij gekeken wordt naar bezoekersaantallen en omzetten van toeristische en recreatieve ondernemers uit de gemeente Woerden. Hierin is onderscheid in de vijf categorieën Overnachten, Recreatie, Horeca, Evenementen & Zakelijk. Per categorie zijn gemiddeld 10 partijen benaderd om mee te werken.

De resultaten zijn intern gebruikt voor het marketingcommunicatie plan 2014-2018. In het eerste kwartaal van 2015 zal de meting herhaald worden zodat er diverse conclusies getrokken kunnen worden over toerisme in Woerden.

Kaas!

Woerden Marketing is betrokken geweest bij de transitie van de zomerkaasmarkt van de woensdag naar zaterdag. Er zijn diverse taken verzorgd op het gebied van communicatie, promotie en marketing. Zo is er een plan van aanpak verzorgd, is er overleg geweest met het ACW en zijn er diverse promotionele uitingen verzorgd voor de 12 kaasmarkten in 2014. Hierin is de Graskaasdag 2014 ook meegenomen.

Momenteel is Woerden Marketing in gesprek over het uitvergroten van kaasprojecten in 2015. Dit met als doel meer landelijke bekendheid te genereren voor ‘Het Woerdense Goud’.

Woerden Experience

In samenwerking met Ed Breuren is er een ‘Woerden Experience’ bijeenkomst gerealiseerd. Hier waren diverse toeristische en recreatieve ondernemers aanwezig.

Tijdens deze bijeenkomst werd aan ondernemers getoond wat de beleving van de hedendaagse bezoeker is en hoe je hier als ondernemer op in kunt spelen. Het doel van dit netwerk is om tot een gezamenlijke visie te komen, een nieuw netwerk te starten en om effectiever samen te gaan werken. Dit netwerk zal in de toekomst structureel bij elkaar komen.

Huidige projecten

Station Woerden - Woerden Marketing werkt in samenwerking met gemeente Woerden aan het verbeteren van de verwelkoming op Station Woerden en hier meer beleving te creëren. Partnerplan - vanaf 2015 zal Woerden Marketing partnerpakketten aanbieden aan toeristische en recreatieve ondernemers uit Woerden en omgeving. Kijk op Woerden - vanaf november 2015 gaan studenten van de Hogeschool Rotterdam (minor Citybranding) aan de slag om een totaalcommunicatie concept te ontwikkelen voor Woerden. Meer informatie over onze projecten? Mail naar info@woerdenmarketing.nl

1 van 64

Samenwerken aan een puur & gastvrij Woerden

Koersgroep

Heeft u een initiatief om het recreatief-toeristisch aanbod in de gemeente Woerden te verrijken en kunt u wel een steuntje in de rug gebruiken? Mogelijk kan een bijdrage uit het Aaanjaagbudget van de Koersgroep Recreatie & Toerisme u een stapje verder helpen. 

Download hier de toelichting over het aanjaagbudget.

Download hier  het aanvraagformulier voor het aanjaagbudget.

Download hier de nota van de koersgroep Recreatie & Toerisme. 

1 van 1

Tool kit

Woerden Marketing biedt iedereen materiaal om 'Woerden' te promoten. Deze teksten en beelden kunt u overnemen in uw folders, op uw website of in andere uitingen waarin u over Woerden vertelt. Doel is om samen te werken aan herkenbaarheid ten behoeve van een sterk merk: Woerden, hoofdstad van het Groene Hart.

Beeldbank

In de beeldbank van Woerden Marketing treft u foto’s van Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart.  De foto’s mogen uitsluitend gebruikt worden in positieve berichtgeving over Woerden en het Groene Hart of ter ondersteuning van promotieactiviteiten, presentaties, diensten en/of producten die Woerden of het Groene Hart ten goede komen.

 

Contact

Woerden Marketing

Adres
Emmakade 6a
3441 AJ Woerden

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Woerden Marketing ontvangen? Stuur een mailtje naar info@woerdenmarketing.nl

 

Partners in promotie

Woerden Marketing verzorgd in samenwerking met de partners in promotie vele projecten. We initiëren, faciliteren en ondersteunen ondernemers en zorgen voor een promotionele ondersteuning om Woerden op de kaart te zetten.

Hieronder ziet u een overzicht van onze Partners in Promotie:

-          Gemeente Woerden                                          - ACW (Agrarisch Centrum Woerden)
-          Stadshart Woerden                                           - OKW (Ondernemerskring Woerden)

-          Boerderij de Boerinn                                        - Kameryck
-          Het Wapen van Harmelen                              - Best Western Cityhotel Woerden
-          Het Klooster Woerden                                      - TukTuk Woerden
-          Stadsmuseum Woerden                                   - Heinde & Ver
-          Restaurant JanZen                                            - Miracle Yoga

-          Camping Batenstein                                       - Van Rossum's Vergaderhuis
-          Grand Café Plein7                                            - De Kloosterhoeve
-          Drinkerij 't Bierhuys                                       - AnnexCinema
-          Batenstein Woerden                                      - Gasterij de Milandhof
-          Natuurlijk Ritme                                             - Bij Napkins

-          Kasteel Woerden                                            - Buitenplaats de Blauwe Meije                                          
-          MeetINOffice                                                - Purple Haze Light & Sounds                                                 
-          De Hofclub                                                    - Woerdens Techniek Talent                                                                                   
-          De Hall                                                              - Infozuil Woerden                                                  
-          Restaurant de Markies                                - B&B Posthoorn Lodge     

-          Woerden TV                                      - Brownies and DownieS

Woerden in de media

Woerden pakt uit met 650 jaar stadsrechten!

2022 is het feestjaar voor Woerden, waarin wordt uitgepakt!

Het toerisme groeit ook in Woerden en voor de komende jaren heeft Woerden Marketing een visie neergelegd.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, op 28 januari 2019.

Woerden op de Vakantiebeurs 2019!


Beurs helpt bezoek aan Woerden. Woerden was weer aanwezig met een mooie stand op de Vakantiebeurs, om meer bezoekers naar Woerden en de regio te trekken. Een succesvolle editie met veel potentiele bezoekers.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 15 januari 2019.

Woerden in regio snelst groeiend

Woerden is met een groei van 10% de snelstgroeiende gemeente van de regio West-Utrecht, waar het gemiddelde ligt op 6%. Het jaarlijkse Rapportage Staat van Woerden is positief over het leven in de stad.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 29 oktober 2018.

Meesterdrukker aan het werk met steenpers in Stadsmuseum Woerden

In het teken van de Nationale Archeologie-dagen bediende meesterdrukker Gert Jan Forrer een steendrukpers in het Stadsmuseum Woerden. Er zijn nog maar weinigen die dit vak beheersen en dit was dan ook een unieke demonstratie om te zien.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 15 oktober 2018.

Kasteel Woerden in Ondernamen

Ontmoet in Woerden? Dat doe je bij het Kasteel! In het Kasteel Woerden kun je terecht voor bruiloften, feesten, borrels en andere particuliere- en zakelijke bijeenkomst. In Ondernamen Woerden worden de mogelijkheden bij het Kasteel uitgebreid toegelicht.

Lees het hele artikel in het magazine Ondernamen, 3 oktober 2018.

Ondernemers Van Rossum gekozen tot Meest Markante Horecaondernemers


Wieteke en Ed Breuren van Van Rossum Stadshotel, restaurant, cafe en vergaderhuis zijn uitgeroepen tot meest markante horecaondernemers van de regio Midden Nederland. Met deze onderscheiding maken ze tevens kans op de prijs Meest Markante Horeca ondernemers van Nederland.

Lees het hele artikel op missethoreca, 18 september 2018.

Breuren in de Gouden Pollepel


Bij Breuren in Woerden kun je de hele dag alle gerechten van de menukaart bestellen. De krokante pancetta is voor herhaling vatbaar. Breuren wordt beoordeeld met een 7,6.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 1 september 2018.

Cafe De Pompier in de Terrassentrofee

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Cafe De Pompier. Een gastvrij cafe met eerlijke prijzen. De Pompier wordt beoordeeld met een 8,2.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 31 augustus 2018.

Forse stijging aantal toerisen in Woerden


Het toerisme in de stad Woerden en omliggende dorpen is in 2017 met 9% gestegen ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit de jaarlijkse bezoekersmonitor die wordt uitgevoerd door Woerden Marketing.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 6 augustus 2018.

Steeds meer toeristen ontdekken Groene Hart


Het Groene Hart is steeds bekender en populairder bij toeristen. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen bij de VVV's, campings, attracties en hotels in het gebied.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 6 augustus 2018.

De Kloosterhoeve in de Terrassentrofee 2018


De Kloosterhoeve, een pareltje in het perfecte decor. Deze monumentale boerderij staat nu bovenaan de lijst van de terrassen in het Groene Hart met een cijfer van een 8,2!

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 25 juli 2018.

Camping Batenstein, altijd feest!


Op de camping is het altijd feest. Het vakantiegevoel, buitenleven, groene omgeving en gezellige buren zorgen op Batenstein voor een aangenaam verblijf.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 24 juli 2018. 

Restaurant Banja in de Gouden Pollepel

Geniet bij Balkan restaurant Banja. In de keuken ontmoeten de Balkan en Noord-Afrika elkaar. Aan talfe houdt de bediening goed in de gaten of alles ruim voorhanden is. Een beoordeling van een mooie 7,2!

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 21 juli 2018. 

Lancering internationale portal Regio Utrecht

In juli 2018 is de internationale portal voor de Regio Utrecht gelanceerd: www.visitutrechtregion.com. Begin het jaar werd deze portal al in het Nederlands gelanceerd, nu is deze ook voor de Engelse en Duitse bezoeker te bekijken. Utrecht Region is een samenwerking van de marketeers van diverse gemeenten in de provincie Utrecht.

Het persbericht is hier te lezen: Lancering internationale portal Regio Utrecht.

En te vinden op diverse kanalen als Pretwerk, Telegraaf, RTV Utrecht, et cetera.

Stadswandeling in Woerden


Wie alles verhalen uit eigen woonplaats denkt te kennen, moet een stadswandeling maken met een gids. Geheid dat u met een fraaie anekdote thuis komt! De Gilde gidsen in Woerden verzorgen stadswandeling voor bewoners en (inter)nationale bezoekers.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, 13 juli 2018

Collectief Ontmoet Woerden 1 jaar!


Het Collectief Ontmoet Woerden is in juni 2017 officieel opgericht. 

Lees het hele artikel op Events.nl

Kaas, kaas en nog veel meer kaas


Kaaskoning, Kaastaptoe en de Graskaasdag. Het eerste weekend van juni staat volledig in het teken van kaas in Woerden. De activiteiten zijn de laatste jaren flink uitgebreid en volgens de kennis zit er nog meer groei in.

Lees het hele artikel in AD Groene Hart, editie 1 juni 2018.

Grandcafe Plein 7 in de Gouden Pollepel

In april 2018 is Plein 7 gekeurd door de redactie van het AD in het teken van de Gouden Pollepel. Ze waren razend enthousiast, dit blijkt ook uit de mooie beoordeling, Een 7,8!

Het hele artikel is te lezen in AD Groene Hart, editie 28 april 2018.

Lof voor de Kaasfilm

In april 2018 is de nieuwe Kaasfilm in het Kaaspakhuis Woerden in premiere gegaan en de kijkers waren enthousiast! De film toverde letterlijk een lach op het gezicht van de gasten.

Het hele artikel is te lezen in AD Groene Hart, 23 april 2018.

Kaas als lokkertje voor buitenlandse toeristen

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft het Groene Hart opgenomen in het aanbod van toeristische trekpleisters. Het verhaal 'van koe tot kaas' moet meer buitenlandse toeristen naar Woerden en omgeving trekken middels de campagne CheeseValley. Een samenwerking met het NBTC en Woerden marketing / gemeente Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en de Krimpenerwaard.

Lees het artikel in AD Groene Hart, 27 maart 2018. 

 

Toeristische marketing Utrecht Region genomineerd voor Netwerk Citymarketing Award!


De 'Regiomarketingstrategie internationaal toerisme' is één van de drie genomineerden voor de Nationale Citymarketing Award. De nominatie is een mooie erkenning van vakspecialisten voor het werk van de regiomarketeers. Dit project valt vooral op door de manier van samenwerking tussen de citymarketingorganisaties, VVV's, gemeenten en provincie. Woerden Marketing is nauw betrokken bij het initieren en uitvoeren van de strategie. Lees hier meer.

Promotiefilm Kaasexperience met Bram van der Vlugt!

Op 11 november zijn de opnamen voor een promotiefilm voor de Kaasexperience in het Kaaspakhuis gestart. Topacteur Bram van der Vlugt speelt een rol in de film die over de moderne wereld van kaas gaat. De film wordt begin volgend jaar gelanceerd en zal onderdeel uit gaan maken van de Kaasexperience.

Algemeen Dagblad, 12 november 2017

Lees het volledige artikel over de film via de volgende link: Promotiefilm Kaasexperience.

Woerdense Koeiemart is Immaterieel Cultureel Erfgoed!

Na maar liefst 606 edities, is de Koeiemart in 2017 aan de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. De Woerdense Koeiemart heeft een rijke geschiedenis. De eerste Koeiemart dateert van 1410. Het jaarlijkse evenement dat plaatsvindt op de eerste woensdag na 20 oktober zit in het DNA van de Woerdenaar, die trots is op dit grootste unieke evenement in de regio.

Algemeen Dagblad, 20 juli 2017

Lees het volledige artikel over de Koeiemart via de volgende link: Koeiemart Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Feestelijke opening Kaaspakhuis Woerden!

Op 20 mei opende het Kaaspakhuis aan de Emmakade haar deuren. Het Kaaspakhuis proef- en smaakcentrum is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt.
In het Kaaspakhuis kan men de 'Kaasexperience' beleven. De Kaasexperience biedt onder andere een kijkje in de keuken van het moderne kaasmaken. 

Woerden TV, 20 mei 2017

Lees het volledige artikel over het Kaaspakhuis via de volgende link: Opening Kaaspakhuis.

Woerden staat nu nationaal op de kaart!

Woerden heeft tijdens de uitreiking van de ‘Beste citymarketing gemeente van Nederland 2017’ in de categorie van gemeenten tot 120.000 inwoners een aanmoedigingsprijs gekregen

Algemeen Dagblad, 12 juni 2017

Lees het volledige artikel via de volgende link: Aanmoedigingsprijs Citymarketing.

 

Woerden staat op de Vakantiebeurs in Utrecht!

Na een succesvolle beurs in 2016, is Woerden van woensdag 11 t/m zondag 15 januari 2017 weer aanwezig met een stand op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Vijf dagen lang wordt Woerden onder de aandacht gebracht bij potentiele bezoekers. Woerden Marketing, vrijwilligers van het Toeristen Informatiepunt en dé kaasmannen van Woerden zullen de bezoekers gastvrij ontvangen, informeren en enthousiasmeren op de Vakantiebeurs om een bezoek aan Woerden te brengen. 

Woerdense Courant, 5 januari 2017

Lees het volledige artikel via de volgende link: Woerden op Vakantiebeurs.

De Bistronoom Woerden behoort tot de TOPPERTJES van Nederland!

De Bistronoom Woerden wordt als eerste benoemd in de VROUW van de Telegraaf bij de Toppertjes van Nederland. En daar mag het team van de Bistronoom zeker trots op zijn!

VROUW, Telegraaf, 27 november 2016

Lees het volledige artikel via de volgende link: De Bistronoom Woerden, Telegraaf. 

Culinaire parel in Woerden: de Bistronoom

De Bistronoom is een nieuw restaurant in Woerden en volgens blogger Sanne van En Sanne reist een culinaire parel in Woerden. Zij heeft hier een heerlijke avond gehad.

Lees haar hele blog via de volgende link: culinaire parel in Woerden.

Koeiemart Woerden

Blogger Edwin van Vaders op reis heeft een prachtig artikel geschreven over de jaarlijkse Koeiemart Woerden, waar iedere Woerdenaar zich in kan terug vinden!

Vadersopreis, 21 oktober 2016

Lees de blog via de volgende link: Vaders op reis - Koeiemart Woerden

Koeiemart: onmisbare folklore in Woerdens centrum

Wie de ware charme van de Koeiemart wil ervaren, moet vroeg uit de veren. De jaarlijkse Koeiemart op 26 oktober 2016 was weer een zeer succesvolle editie. Alle Woerdenaren vieren dit volksfeest mee!

AD Groene Hart, 25 oktober 2016

Een van de mooie artikelen die hierover is geschreven is te lezen via de volgende link: Koeiemart AD Groene Hart.

Meer dan 600 Jaar Koeiemart!


De Koeiemart wordt al meer dan 600 jaar georganiseerd in Woerden. De énige, échte Koeiemart in Nederland. Een uniek volksfeest wat veel betekent voor Woerden en de regio. Trotste Woerdenaren vertellen over dit unieke volksfeest in een spread van 6 pagina's over de Koeiemart Woerden.

AD Groene Hart, 17 oktober 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Koeiemart spread in AD Groene Hart. (blz 1+2, blz 3+4, blz 5+6)

Woerden trekt meer toeristen

Het Groene Hart heeft deze zomer toeristisch goed geboerd. Stadsmuseum Woerden tork duizend bezoekers meer en de binnenstad van Woerden kreeg ook sowieso meer bezoekers dan vorig jaar. 

AD Groene Hart, 19 september 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Woerden trekt meer toeristen

Het oliekannetje in de Woerdense retail

Het gaat goed met de Woerdense retail, de leegstand in de binnenstad is gehalveerd. Dit is te danken aan Gerard Kremers, intermediair Retail Binnenstad Woerden. Zelfs andere gemeenten komen kijken hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

AD Groene Hart, 17 september 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Het oliekannetje in de Woerdense retail

Blog Kids erop uit - Een dagje Woerden met kinderen? Waanzinnig leuk!


Blogger Suzanne ging met de kinderen een dagje naar Woerden en is aangenaam verrast. 

Lees haar verhaal: Blog Kids erop uitBlog Bijzonder Plekje - 4 redenen om Woerden te bezoeken


Marleen van Bijzonder Plekje ontdekte de bijzondere plekjes in Woerden en geeft de lezer vier redenen om Woerden te bezoeken.

Wil je weten welke dit zijn? Lees haar verhaal op: Blog Bijzonder Plekje

Blog Reiswijzers Kids & Co


Reiswijzer Kids & Co heeft een bezoek gebracht aan Woerden met het gezin. Lees hier de ervaringen op de diverse blogs:

Reiswijzer Kids & Co - De rijke historie van Woerden

Reiswijzer Kids & Co - Tip voor de zomervakantie

Reiswijzer Kids & Co - Uitleven in het Groene Hart

Blog Stralend Schrijven

Sandra van Stralend Schrijven is met haar kids een weekendje naar Woerden geweest. Lees hier al haar verhalen:

Blog - Woerden, aanrader Stedentrip!

Blog - Kamperen bij 't Oortjeshek!

Blog - Kennismaking met klompengolf

Blog - Straattheaterfestival Woerden


De Duitse blogger van Niederlande blog heeft een bezoek aan Woerden gebracht tijdens het Straattheaterfestival.

Haar ervaring is te lezen via de volgende link (alleen in het Duits): Niederlande blog.

Blog - Woerden een paradijs voor foodies en cultuursnuivers


Lekker Tafelen benoemd Woerden ook wel tot een paradijs voor foodies en cultuursnuivers. Waarom?

Lees het verhaal via de volgende link: Lekker Tafelen - Woerden paradijs voor foodies en cultuursnuivers.

Blog - Kaasmarkt in Woerden

Jenny van Ikreis.net heeft een bezoek gebracht aan de Kaasmarkt in Woerden. 

Lees haar verhaal via de volgende link: Kaasmarkt in Woerden

Blog - Fietsen langs de Limes

Jenny van Ikreis.net heeft ook een bezoek gebracht aan het Romeins Schip in Woerden in combinatie met een leuke fietstocht langs de Limes.

Lees haar ervaring via de volgende link: Fietsen langs de Limes

Blog - Een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden


Travellovers heeft een bezoek gebracht aan Boerenmarktstad Woerden in juni, o.a. aan de Kaasmarkt en het Kaaspakhuis.

Lees haar verhaal via de volgende link: Travellovers - Een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden

Blog - Weekend weg naar het Groene Hart van Holland


In mei 2016 heeft Henriette van Travel Around With Me een bezoek gebracht aan Woerden, hoofdstad van het Groene Hart.

Lees haar ervaring via de volgende link: Blog Weekend weg naar het Groene Hart van Holland - Travelaroundwithme

Blog Vaders op Reis

Bloggers Vaders op Reis was aanwezig op de vakdag Woerden en Oudewater in april 2016. Zijn ervaringen zijn te lezen op de blog!

Lees de blog via de volgende link: Woerden en Oudewater - Vadersopreis.nl 

Stadshart Woerden volop in beweging


Het Stadshart van Woerden is volop in beweging. Nieuwe horeca en winkels vullen de binnenstad. 

Woerdense Courant, 31 augustus 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Stadshart Woerden volop in beweging

Woerdense Vakantieweek - 'Mijn hart ligt op dat veld'

De Woerdense Vakantieweek is een bekend evenement in Woerden waar alle Woerdenaren ieder jaar weer naar uitkijken. De Woerdense VakantieWeek sluit de zomervakantie feestelijk af met talloze activiteiten voor jong en oud en bekende artiesten om het programma compleet te maken.

AD Groene Hart, 15 augustus 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Woerdense Vakantie Week

Mijn Woerdens hart blijft kloppen


Woerden presteert met 6 procent winkelleegstad goed, maar Gerard Kremers leunt niet achterover. Woerden dient ook als voorbeeldstad op winkelgebied.

AD Groene Hart, 13 augustus 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: 'Mijn Woerdens hart blijft kloppen'

Burgemeester Molkenboer: 'Verliefd op de groene polder'


Burgemeester Molkenboer spreekt vol passie over 'zijn gemeente'. Uitgestrekt weilanden doorsneden met sloten en de posrten van schilder Leo Gestel in de stad Woerden.

AD Groene Hart, 8 augustus 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: 'Verliefd op de groene polder'

Kaasmarkt trekt meer toeristen


De kaasmarkt in Woerden loopt steeds beter en er komen steeds meer toeristen op af in de zomer van 2016.

AD Groene Hart, 25 juli 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Kaasmarkt trekt meer toeristen

Prachtige schilderijen van Leo Gestel hangen door de stad!


Een eerbetoon aan Leo Gestel, maar misschien ook wel een startpunt voor veel meer. Door de stad heen zijn een tiental joekels van schilderijen opgehangen. Het zijn reproducties van de belangrijkste werken van Leo Gestel. Dén Woerdense kunstschilder.

Woerden Dichtbij, 5 juli 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Mega schilderijen van Leo Gestel

De stad raakt in hoog tempo behoorlijk Leo Gestel-minded


Woerden beleeft een 'Gestel-zomer'. Er is een expositie in het Stadsmuseum en er hangen megaschilderijen (replica's) van Leo Gestel door de hele binnenstad.

AD Groene Hart, 2 juli 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Leo Gestel-zomer in Woerden

Groen licht voor kaasmuseum aan Emmakade


Aan de vooravond van de Graskaasdag heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de financiele ondersteuning van het zogenoemde 'kaasexperience centre' aan de Emmakade in Woerden.

AD Groene Hart, 3 juni 2016

Lees het volledige artikel via de volgende link: groen licht voor kaasmuseum

Focus op Romeins verleden


Woerden gaat het Romeinse verleden nadrukkelijker promoten. Niet alleen van de eigen stad, maar ook van andere plaatsen langs de Limes.

AD Groene Hart, 26 mei 2016

Lees het artikel via de volgende link: Focus op Romeins verleden

Woerden staat in 'ANWB fietsreizen'


Woerden is o.a. opgenomen in een fietsreis van ANWb fietsreizen, in het reismagazine 2017 van Kamstra Travel en het reisprogramma van Senior Vakanite plan. Dit is te danken aan de touroperatordag en de vakantiebeurs.

AD Groene Hart, 14 april 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Woerden opgenomen in reisprogramma's

Woerden aast op Duitse toerist


Woerden Marketing promoot Woerden ook op de Duitse markt, middels o.a. bezoek ITB in Berlijn, Traveltrade in het Duits en Woerden Marketing is in gesprek met een Duitse touroperator voor het ontwikkelen van arrangementen.

Woerden Dichtbij, maart 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Woerden aast op Duitse toerist

Nieuw blad met highlights van Woerden


Het magazine LEVEN met een prachtige editie over Woerden is een initiatief van Woerden Marketing en Stadshart Woerden. De mooiste items, plekken en highlights van Woerden worden belicht. Op 9 juni is de eerste editie gelanceerd, er zullen nog meer edities volgen.

AD Groene Hart, 29 mei 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: lancering magazine LEVEN!

Graskaas brengt 23.000 euro op voor goed doel


De veiling van de grote graskaas in Woerden heeft uiteindelijk 23.000 euro opgeleverd, dit gehele bedrag gaat naar het goede doel.

AD Groene Hart, 6 juni 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Graskaas AD Groene Hart

Het weekend van... Jan de Goey


Uitgebreid artikel over de Woerdenaar Jan van Goey over de Graskaasdag en de tradities in Woerden Boerenmarktstad.

AD Groene Hart, 4 juni 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Jan de Goey

Graskazen en reuzenkaas worden geveild tijdens Graskaasdag


De Graskaasdag in Woerden is al jarenlang traditie in kaasstad Woerden. Zaterdag 4 juni worden in de binnenstad tijdens de Graskasdag de erste graskazen van het jaar én een reuzenkaas van zo'n 125 kilo geveild.

Woerdense Courant, 1 juni 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Graskaasdag Woerden

Nieuwe Kaaskoning heet Jos van Riet


Elk jaar wordt er een nieuwe Kaaskoning uitgeroepen in Woerden en dit jaar is Jos van Riet bekroond tot Kaaskoning van 2016 in het Stadshotel Woerden. De bekroning van de Kaaskoning wordt elk jaar gedaan op de vooravond van de jaarlijkse Graskaasdag.

AD Groene Hart, 4 juni 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Nieuwe Kaaskoning heet Jos van Riet

Stad moet meer toeristen trekken

In samenwerking met diverse ondernemers (en Woerden Marketing) is er een nieuwe nota 'Samenwerken aan puur en gastvrij Woerden' opgesteld door de gemeente Woerden. Hiermee moet het toeristisch en recreatief aanbod in Woerden aantrekkelijker Worden.

Woerdense Courant, 4 april 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Stad moet meer toeristen trekken

Beleving op station Woerden


Vanaf 10 juni 2016 krijgen reizigers een ware Woerdense beleving in de traverse op het station Woerden. Woerden Marketing heeft in samenwerking met NS Prorail en de gemeente Woerden ervoor gezorgd dat één zijde van de traverse wordt bestickers.

Woerden TV, 24 mei 2016

Lees het hele artikel via de volgende link: Beleving op station Woerden

Woerden meest geliefde vestingstad?


In 2016 is Woerden genomineerd voor 'meest geliefde vestingstad' door Hotel.Info. Woerden is samen met andere vestingsteden genomineerd als geliefde stad en is uiteindelijk op de vierde plaats geeindigd. 

Woerden TV, 12 april, 2016

Het artikel is te lezen via de volgende link: Woerden in Top City Voting

Alles bij elkaar is Woerden gewoon een Boerenmarktstad


In maart is de campagne Woerden Boerenmarktstad gepresenteerd, zodat Woerden zich kan onderscheiden van andere kaassteden in Nederland. Deze campagne heeft veel media aandacht gegenereerd.

Woerdense Courant, 24 maart, 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Alles bij elkaar is Woerden gewoone een Boerenmarktstad

Plannen om van Woerden dé Boerenmarktstad te maken


In maart is de campagne Woerden Boerenmarktstad gepresenteerd, zodat Woerden zich kan onderscheiden van andere kaassteden in Nederland. Deze campagne heeft veel media aandacht gegenereerd. O.a. in het AD Groene Hart.

AD Groene Hart, 21 maart, 2016

Het hele artikel is te lezen via de volgende link: Plannen om van Woerden Boerenmarktstad te maken

Promotie Woerden voor stadsbezoek

In maart heeft Woerden deelgenomen aan de Reis Inspiratie Markt, georganiseerd door Accessible Travel in Amsterdam.

AD Groene Hart, 16 maart, 2016

Het artikel is te lezen via de volgende link: Woerden op de Reis Inspiratie Markt, AD GH

Vlogger moet Woerden bekendheid geven

Vanaf februari 2016 heeft Woerden Marketing een vlogger (stagiair Bobby Kortland) ingezet om Woerden beter op de kaart te zetten bij de jongere doelgroep. Woerden was één van de eerste steden die een stadsvlogger heeft ingezet. (Den Haag was net voor). 

AD Groene Hart, 14 januari, 2016

Lees het volledige artikel via de volgende link: AD Groene Hart, Vlogger Woerden

Woerden lokt toeristen op de Vakantiebeurs


Woerden stond met haar eigen stand op de Vakantiebeurs in Utrecht op januari 2016. Zeven dagen lang heeft Woerden zichzelf gepromoot als toeristische bestemming. Hiermee is veel media aandacht verkregen en zijn er vele potentiele bezoekers bereikt. Een mooi artikel in het AD Groene Hart, welke tevens terug kwam in het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad.

AD Groene Hart, 14 januari, 2016

Het artikel is te lezen via de volgende link: AD Groene Hart, Woerden lokt toeristen

Woerden op de Vakantiebeurs, januari 2016


Woerden stond met haar eigen stand op de Vakantiebeurs in Utrecht op januari 2016. Zeven dagen lang heeft Woerden zichzelf gepromoot als toeristische bestemming. Hiermee is veel media aandacht verkregen en zijn er vele potentiele bezoekers bereikt. In de Utrechtse krant een mooi artikel met de verbazing, waarom Woerden wel en Utrecht niet?

Utrechtse krant, 14 januari, 2016

Het artikel is te lezen via de volgende link: Utrechtse krant, Woerden op de Vakantiebeurs

Nieuwe TIP winkel Groene Hart

In januari 2016 is de nieuwe TIP winkel Groene Hart geopend in Woerden. Dankzij een samenwerking tussen Woerden Markting en Stichting Groene Hart kan het Toeristen Informatiepunt zijn doorgang vinden. De nieuwe winkel is een combinatie van streekproducten, souvenirs en toeristische informatie.

Woerdense Courant, 6 januari, 2016

Het volledige artikel is te lezen via de volgende link: TIP winkel Groene Hart, Woerdense Courant.

Eerste touroperatordag Woerden

In oktober 2015 heeft Woerden Marketing in samenwerking met Schoonhoven Zilverstad een touroperatordag georganiseerd. Op deze dag zijn zo'n 12 touroperators naar Woerden en Schoonhoven te komen om de steden te ontdekken. Naar aanleiding van deze dag zullen Woerden en Schoonhoven groepen kunnen binnen halen naar de stad. Een uitgebreid artikel in het AD.

AD Groene Hart, 29 oktober, 2015

Het artikel is te lezen via de volgende link: AD Groene Hart, touroperatordag Woerden oktober

Koeiemart Woerden, eeuwenoude traditie

Een uitgebreid artikel over het jaarlijkse evenement de Koeiemart Woerden. De Woerdense Koeiemart komt elk jaar terug en iedere Woerdenaar kijkt hier naar uit. 

AD Groene Hart, 22 oktober 2015

Het volledige artikel is te lezen via de volgende link: AD Groene Hart - Woerdense Koeiemart.

Mikken op de Chinese toerist

Groene Hart steden liften mee op de bagagedrager van Utrecht.

Zes pagina's in het Mandarijn over Gouda, Woerden en Schoonhoven in een brochure voor touroperators. Daarmee zetten deze steden de eerste stap op de Chinese markt van 1.355.692.576 potentiele bezoekers.

AD Groene Hart, oktober 2015

Het volledige artikel is te lezen via de volgende link: AD Groene Hart - Traveltrade Utrecht.

Winkelen in Woerden

’Het kan nog best een uitdaging zijn om geen geld uit te geven’

Elke maand winkelen we in een andere stad. Dit keer zijn we in Woerden, waar we worden verwelkomd door een eend en waar we ons prima vermaken in een compacte historische binnenstad met een compleet winkelaanbod.

Telegraaf, augustus 2015

Het volledige artikel is te lezen via de volgende link: de telegraaf 

Woerden wil de grootste Kaasmarkt

Ruim 100 kaassoorten bij vernieuwende kramen. 

Woerden wil de grootste kaasmarkt van Nederland worden, niet de grootste kaasstad. Dat gaan we nooit winnen van Gouda of Alkmaar. Maar we hebben wel de meeste soorten boerenkaas: meer dan 100 uit binnen- en buitenland.

AD Groene Hart, mei 2015

Lees het hele artikel via de volgende link: AD Woerden - Kaasmarkt

 

1 van 74